Βρες το ιδανικό δώρο για τη γιορτή του πατέρα!

“Ο μπαμπάς είναι ο πρώτος έρωτας της κόρης και ο πρώτος ήρωας του γιου”. Δεν χρειάζεται να είσαι φιλόσοφος για να καταλήξεις σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Τα περισσότερα αποφθέγματα άλλωστε τα έχει σκεφτεί ο καθένας κάποια στιγμή στη ζωή του. Απλώς δεν είχε τον τρόπο να τα εκφράσει.

Η  γιορτή του πατέρα είναι παγκόσμια γιορτή που τιμούμε τους μπαμπάδες όλου του κόσμου.

Ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός έγινε στις 5 Ιουλίου 1908, στο Φέαρμοντ των ΗΠΑ, όταν η Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τη μνήμη των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα, η οποία είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 1907. Παρ’ όλα αυτά, η κίνηση αυτή δεν έτυχε της αναγνώρισης που ήθελε η Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον, που επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία καθότι ήταν η πρώτη Κυριακή κοντά στα γενέθλια του εκλιπόντα πατέρα της.

Έτσι, μόλις δύο χρόνια αργότερα, στο Σποκέιν της Ουάσινγκτον, η Σονόρα Ντοντ οργάνωσε την “Ημέρα του Πατέρα” κατ’ αντιστοιχία με την “Ημέρα της Μητέρας” επειδή ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της, ο οποίος υπήρξε βετεράνος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865), καθώς και όλους τους υπόλοιπους βετεράνους πατέρες του συγκεκριμένου πολέμου.

Στην Ελλάδα η “Γιορτή του Πατέρα” καθιερώθηκε από τον Σύλλογο διαζευγμένων αντρών, λόγω της απαξίωσης που αντιμετώπιζαν οι πατεράδες από τα δικαστήρια σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών όταν οι γονείς αποφάσιζαν να χωρίσουν. Η γιορτή των διαζευγμένων πατεράδων καθιερώθηκε από τον Σύλλογο για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.) εξαιτίας της διαφορετικής αντιμετώπισης που τύχαιναν οι πατεράδες από τη δικαιοσύνη στα περισσότερα διαζύγια.

Στην Ευρώπη έπαψε να είναι σήμερα «Ημέρα του Πατέρα» αλλά ονομάζεται «Γιορτή του Πατέρα» με την αρχή να γίνεται από την Γερμανία. Ως σύμβολο της ημέρας επικράτησε το τριαντάφυλλο το μεν άσπρο, για τους ζωντανούς, το δε κόκκινο για τους νεκρούς πατεράδες. Έτσι, η γιορτή του πατέρα είναι η καλύτερΗ ευκαιρία για να περνούν παιδιά και μπαμπάδες περισσότερο χρόνο μαζί!

Γι’αυτό το λόγο, συγκεντρώσαμε για εσάς ιδέες για δώρα ανάλογα με τον τύπο του μπαμπά.

Αν ο μπαμπάς είναι μοντέρνος και του αρέσει να ξεχωρίζει, μπορείτε να επιλέξετε πέρα από ρολόγια και κάποια ιδιαίτερα κοσμήματα:

Αν είναι  αθλητικός τύπος και του αρέσουν τα σπορ είτε θαλάσσια είτε οτιδήποτε άλλο μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε:

Αν είναι της λάτρης της οργάνωσης και θέλει να τα έχει όλα σε τάξη σας προτείνουμε:

Για τον επαγγελματία που χρειάζεται να είναι κομψός ακόμα και πίσω από το γραφείο σας προτείνουμε:

Για τον λάτρη της μουσικής που δεν θέλει να χάνει λεπτό απόλαυσης: