OCTOBER BIRTHSTONE

Η Τουρμαλίνη αποτελεί τον γενέθλιο λίθο για όσους γεννήθηκαν τον μήνα Οκτώβριο και συνδέεται με το ζώδιο του Ζυγού. Μία ημιπολύτιμη πέτρα που ξεχωρίζει για τις ενεργειακές της ιδιότητες και έχει αγαπηθεί για τις πανέμορφες αποχρώσεις της.

H ιστορία της Τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη πήρε το όνομά της από τη λέξη tura mali το οποίο μεταφράζεται ως “η πέτρα των μικτών χρωμάτων“.  Στον αρχαίο κόσμο, ήταν γνωστή μόνο στην Κεϋλάνη και την Ινδία, ενώ στην Ευρώπη ήρθε πολύ αργότερα, όταν την έφεραν οι Ολλανδοί το 1703. Οι Ινδοί από αρχαιοτάτων χρόνων πίστευαν ότι αυτή η πέτρα χαρίζει ευγλωττίαάνεση στην επικοινωνία και δυνατότητα απομνημόνευσης, γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούταν από λόγιους και σπουδαστές. Παλιές παραδόσεις λένε πως όποιος φοράει ένα κόσμημα από τουρμαλίνη είναι προστατευμένος από τον εξευτελισμό και θα παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις. Η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, λέγεται, ότι είχε στην κατοχή της μία κόκκινη τουρμαλίνη σε μέγεθος αυγού περιστεριού, το οποίο όμως πίστευε πως ήταν ρουμπίνι. Οι τουρμαλίνες εξορύσσονται παντού στον κόσμο, όπως στην Αφρική, την Αυστραλία, το Αφγανιστάν, τη Βραζιλία, το Πακιστάν, τη Σιβηρία και τη Σρι Λάνκα.

Τα χαρακτηριστικά της Τουρμαλίνης

Η τουρμαλίνη συχνά έχει πολλά χρώματα ανακατεμένα σε ένα λίθο, και αυτό γίνετε επειδή δεν είναι ένα ενιαίο ορυκτό, αλλά μια ομάδα ορυκτών που συνδυάζουν τις φυσικές και χημικές τους ιδιότητες. Το πιο κοινό χρώμα που θα δούμε στην τουρμαλίνη είναι το σκούρο πράσινο όμως συναντάμε και πολλές άλλες αποχρώσεις όπως το μπλε, το κόκκινο, το ροζ, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το βιολετί αλλά και το μαύρο. Ανάλογα με το είδος του φωτισμού (φυσικό ή τεχνητό) μπορεί να αλλάζει χρώμα (φαινόμενο Αλεξανδρίτη), καθώς και ανάλογα με την οπτική μας γωνία, σκουραίνει ή ανοίγει το χρώμα του (διχρωισμός). Ο πιο συχνός και ευρέως αναγνωρίσιμος συνδυασμός χρωμάτων στην τουρμαλίνη είναι το σκούρο πράσινο με το βαθύ ροζ, που έχει καθιερωθεί με την ονομασία watermelon tourmaline.

Η τουρμαλίνη πιστεύεται ότι έχει πολύ έντονη ενεργειακή δράση. Ο πανέμορφος ημιπολύτιμος λίθος προσφέρει έμπνευσηγαλήνη και βοηθά στην επικοινωνία. Αυτός που φορά ένα κόσμημα με τουρμαλίνη ελκύει αγάπηυγεία και επαγγελματική πρόοδο. Επίλεξε ένα κολιέ ή βραχιόλι με τουρμαλίνη και χρυσά στοιχεία για να εκπέμπεις λάμψη και ομορφιά σε κάθε σου κίνηση.